Violoncelistul Adrian Naidin susține spectacolul eveniment „Tari ca piatra” la Cluj-Napoca

Cultură Din oraş

Luni, 6 martie, începând cu ora 19.00, cunoscutul violoncelist Adrian Naidin va susține, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, un spectacol eveniment. Organizatorii evenimentului promit „percuții de rafale și zboruri abrupte pe un violoncel rebel, etno-jazz și rock, apă și foc, mângâieri șoptite și ritmuri”.

Proiectul „Tari ca piatra” reprezintă, practic, revenirea pe scenă a violoncelistului, care după cele trei luni de convalescență „promite o aventură într-un univers imaginat la granița jazz-ului cu rock-ul, la graniția muzicii culte cu un filon etno autentic”. Spectacolul eveniment a fost prezentat în Capitală cu casa închisă, de două ori consecutiv.

Despre spectacol, violoncelistul Adrian Naidin afirmă:

„Două instrumente: violoncel și tobe. Două sunete distincte. Două chipuri ale omului. Cel blajin, cald, adânc, interiorizat până la lacrimă. Celălalt, puternic, masculin, provocator. Vulcanic. Exploziv. Două lacrimi, care te ridică din scaun. Sunetele au o forță vulcanică, scot la lumină tot ceea ce oamenii nu îndrăznesc să spună. Mută munții din loc!”

În cadrul concertului de la Cluj-Napoca, violoncelistul Adrian Naidin este secundat de toboșarul Ionuț Micu, alături de care a „imaginat impresionante compoziții hibride, explorând, fiecare în manieră proprie, filonul etno și ritmicitatea tradițională, pentru a le reinterpreta în manieră actuală”, se arată în comunicatul de presă.

În fotografie: Ionuț Micu

– Alexandra Boierean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts