Când vor fi reluate cursurile și când se vor susține Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Educaţie UBB Radio

Ministrul Educației anunță că toate cursurile școlare vor fi reluate după încetarea stării de urgență, iar toate examenele se vor susține în această vară.

În declarația de presă susținută marți de Ministrul Educației Monica Anisie, au fost anunțate noi decizii cu privire la reluarea cursurilor școlare, dar și a susținerii examenelor. Astfel, odată cu prelungirea stării de urgență cu încă 30 de zile printr-un decret dat de președintele Klaus Iohannis, școlile continuă să-și desfășoare activitatea pe internet, chiar dacă 40% dintre elevi nu au acces la acest tip de învățare.

Problemele care sunt vizate cel mai des de către profesori ș elevi sunt cele referitoare la perioada  când se vor relua cursurile și când se vor susține examenele de Evaluare Națională, Bacalaureat, Licență, Dizertație, ori examenele pentru gradele didactice. Ministrul Anisie a menționat faptul că toate aceste decizii depind de evoluția pandemiei, însă scenariul de lucru prevede începerea cursurilor la data de 1 iunie și susținerea tuturor examenelor în această vară, conform ProTv.

”Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus în România. Așa cum am mai menționat, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii și cadrele didactice să fie în siguranță.” – a declarat ministrul.

În ceea ce privește realizarea subiectelor de Bacalaureat și teză, acestea nu vor cuprinde materia de pe semestrul al doilea, ci doar materia ce a fost predată până la data de 11 martie a acestui an. O altă măsură care a fost luată privește anularea simulărilor examenelor naționale, a olimpiadelor și concursurilor școlare, dar și a sesiunii speciale pentru olimpici.

”Programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea. Conform informărilor primite de la CNSSU, am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările evaluărilor naţionale, evaluările pentru clasele a II-a IV şi a VI-a şi olimpiadele naţionale.”- a mai spus Ministrul.

Sursa: Mediafax

Bianca Dogaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts