Cadrele medicale din Orăștie își dau demisia, din cauza numărului mare de infectați. La Cluj sunt două cadre medicale infectate, din întregul personal auxiliar

Sănătate UBB Radio

Demisiile medicilor fac autoritățile să se gândească la măsuri. Secretarul de stat, Horațiu Moldovan, a declarat, pentru Observator, că este posibil ca medicilor să le fie interzis să demisioneze printr-o ordonanță militară.

La Orăștie, secția ATI a spitalului local s-a golit de personalul medical, la Mioveni peste 100 de cadre medicale au decis să renunțe, iar la Arad 8 medici și-au depus dosarele de pensionare.  Pentru a opri acest val de demisii guvernul a decis să prelungească perioada de preaviz până la 90 de zile, însă ordonanța militară  4 poate veni cu decizii mult mai aspre asupra acestei probleme.

La Cluj sunt doar două cadre medicale infectate, din personalul auxiliar, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

“Se pune problema unei ordonanțe militare care să împiedice demisia. Se discută acest subiect. În perspectiva imediată am făcut o modificare administrativă. Cei care își dau demisia trebuie să aibă un preaviz de 90 de zile”, a declarat Horațiu Moldovan.

Sursa: Digi24

Bernadette Nemeth

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts