Președintele Klaus Iohannis avertizează că nerespectarea legii duce la sancţiuni. Preşedintele susţine că până acum s-au dat peste 78.000 de amenzi.

Eveniment UBB Radio

Preşedintele României, Klaus Iohannis a dat astăzi la ora 14:00 o declaraţie de presă. Aceasta a venit în urma şedinţei de evaluare şi prezentare a măsurilor de siguranţă şi ordine publică pe care a susţinut-o. La şedinţă au participat şi prim-ministrul României, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă şi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu.

În cadrul declaraţiei de presă, preşedintele României arată că autorităţile îşi iau munca în serios. Acesta a prezentat o evidenţă a contravenţiilor, până acum fiind date peste 78.000 de amenzi. De asemenea, autorităţile au făcut peste 870.000 de acţiuni de control, pentru a verifica dacă românii respectă carantina şi izolarea şi dacă firmele respectă normele în vigoare.  Pe lângă aceste informaţii, Iohannis atrage atenţia românilor că măsurile luate până acum au fost pentru a proteja populaţia şi pentru a înlesni munca medicilor. În finalul declaraţiei, Preşedintele României îndeamnă cetăţenii ţării să respecte normele impuse de autorităţi şi să păstreze distanţa, pentru binele lor.

În prezent, în România sunt 2460 de cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 215 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor în ţară a ajuns la 85, iar cel al persoanelor vindecate, la 252.

Sursa: Agerpress

Natalia Berlo

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts