București – unul dintre cele mai interesante 10 orașe din Europa din punct de vedere imobiliar

Economie

Potrivit unui raport realizat de către BNP Paribas Real Estate, Bucureștiul reprezintă unul din cele mai atractive orașe din Europa din punct de vedere al piețelor imobiliare. Pe lângă acesta , alte orașe ale caror piața imobiliară este una foarte bine dezvoltată sunt Varşovia, Dublin, Amsterdam, Milan, Barcelona, Roma, Madrid, Bruxelles şi Luxembourg.

1139

Dacă Marea Britanie, Germania şi Franţa încă reprezintă 80% din piaţa imobiliară din Europa, interesul investitorilor a crescut pentru următoarele zece pieţe din eşalonul doi: Varşovia, Dublin, Amsterdam, Milan, Barcelona, Roma, Madrid, Bruxelles, Luxembourg şi Bucureşti. Anul trecut, mai mulţi investitori au optat pentru aceste pieţe care oferă un potenţial accentat de creştere. Astfel, volumul investiţiilor a crescut cu 73% în 2013 comparativ cu 2012 şi este de aşteptat să ajungă la 10,4 miliarde de euro.

se arată într-un raport al BNP Paribas Real Estate, conform Mediafax. Analiștii de la BNP Paribas Real Estate susțin că anul 2013 a fost unul bun pentru București, creând perspective pozitive pentru investitori pe termen mediu.

Investitorii sunt încurajaţi de o piaţă a chiriaşilor care dă dovadă că este rezistentă la şocuri şi de randamente (yielduri) interesante comparativ cu alte pieţe din Europa Centrală şi de Est. Cu toate astea, accesul limitat la credite rămâne principala barieră pentru investiţii, în special pentru investitorii locali. În aceste condiţii, cererea este suţinută în special de fondurile străine oportuniste.

se menţionează în raport.

Analiștii de la BNP Paribas Real Estate mai susțin faptul că diferențele dintre randamentele de pe principalele piețe imobiliare din Europa sunt extrem de mari, ajungând pe piaţa birourilor la 1,6 puncte procentuale. În perioada de vârf a pieţei, respectiv 2007, diferenţa era de 0,45 puncte procentuale.

– Ana-Maria Bivol / Sursa fotografiei: http://www.imobiliare-rezidentiale.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts