Boc: Dascălii îşi vor recupera banii câştigaţi în instanţă, eşalonat, începând cu 2012

Economie Educaţie

Premierul Emil Boc a declarat în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV că profesorii îşi vor recupera banii câştigaţi în instanţă, eşalonat, începând cu anul 2012.

„Statul român şi Guvernul României va respecta orice sentinţă judecătorească şi orice decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Aceşti bani se vor recupera eşalonat în 2012, 2013, 2014, aşa cum există reeşalonate drepturi salariale ale magistraţilor din diverse sporuri. prin legea bugetului pe 2012, se va stabili cât şi cum se vor reeşalona şi plăti aceste drepturi salariale, în funcţie de sentinţele judecătoreşti.”, a explicat Boc.

Primul ministru a subliniat că România nu dispune în acest moment de bugetul necesar pentru a acoperi banii câştigaţi de profesori în instanţă.

Potrivit lui Boc, România nu are cele 500 de milioane de euro necesare suportării unei majorări salariale cu 50% pentru profesori pentru că economia nu poate acoperi încă această creştere.

„Aceasta este realitatea, ne place, nu ne place, crudă, dar adevărată. România nu are resurse pentru salarii din anul 2008. Şi eu aş fi de acord ca salariile profesorilor să fie de două ori mai mari. Salariile medicilor s-ar justifica să fie de două ori mărite. Salariile poliţiştilor la fel sau ale judecătorilor. Toţi justifică o mărire de salariu. Din nefericire, astăzi România nu are aceste resurse pentru a acoperi aceste necesităţi şi creşteri salariale”, a explicat premierul.

Emil Boc a adăugat că majorarea salariilor profesorilor cu 50% însemnă ieșirea țării noastre din acordurile cu UE şi periclitarea, pentru 2012, a recuperării veniturilor tăiate ale bugetarilor.

________

Ana Giol

Foto: tvpartener.ro

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts