BioArtă | Expoziție educativă a USAMV Cluj

Din oraş

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, expune în cadrul primei ediții a evenimentului Central Park Wine Festival, între 30 august și 2 septembrie, expoziția intitulată BioArtă. Expoziția BioArtă – Colecția „Rădăcini” este expusă în cadrul Central Park Wine Festival, în intervalul 30 august și 2 septembrie.

„Casino Centru de Cultură Urbană Cluj, are loc Expoziția de BioArtă – Colecția ”Rădăcini”, semnată de Prof. univ. dr. Corina Cătană (USAMV) și de Asis. Univ. dr. Alexandra Mureșan (UAD). Colecția <<Rădăcini>> celebrează printr-o serie de terrarii relația profundă dintre natură, știință și artă. Prin acest experiment colaborativ, vă invităm la un dialog deschis despre educație și cultură.

Participarea USAMV Cluj-Napoca la Central Park Wine Festival reprezintă, în primul rând, partea educativă și de cercetare, care va aduce publicului larg și o întâlnire mai aparte – cu albine, într-un stup de observație, și viermi de mătase.

„Specialiștii noștri vor fi prezenți în cele patru zile de festival, timp de două ore în fiecare zi, cu un stup de observație a albinelor, dar și cu viermi de mătase aflați în diferite stadii ale evoluției și vor răspunde întrebărilor despre creșterea lor, beneficiile pe care le aduc sau chiar pericolele la care sunt expuși în prezent”, au declarat reprezentanții Biroului de Imagine și Relații Publice a USAMV, Cluj-Napoca.

Expoziția are produse din lavandă, fructe și studiu de albine și viermi de mătase, dar produse proprii spre vânzare – iaurturi naturale din gama ”Gourmeticus Academicum”, fructe din soiuri românești, provenite de la Stațiunea de Cercetări Horticole (mere, pere, prune), ulei și apă de lavandă, precum și arbuști ornamentali.

La festival participă și 20 de voluntari, studenți ai universității noastre, care au astfel ocazia să învețe de la oenologi, specialiști sau proprietari de podgorii și de crame și mai multe despre lumea fascinantă a vinului și, mai ales despre toate procesele prin care trece acesta, până ajunge la prezentare.

BioArtă este o expoziție organizată Universitătea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, aparține instituției de învățământ superior și poate fi viziată, până mâine, 2 septembrie, în cadrul primei ediții a evenimentului Central Park Wine Festival.

– Cristina-Ioana Năstasă / Sursa fotografiilor: Biroul de Imagine și Relații Publice, USAMV Cluj-Napoca

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts