Transparent Thoughts in Random Order | O nouă expoziție la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Cultură Din oraş

Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în colaborare cu Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, organizează, în perioada 5 – 23 septembrie 2018, expoziţia „Transparent Thoughts in Random Order” a artistelor Diana Oţet şi Alexandra Mureşan. Vernisajul va avea loc miercuri, 5 septembrie 2018, ora 18, la sediul Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

În cadrul expoziției, vor prezenta prof. univ. dr. Lucian Nastasă-Kovács, manager al Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Bogdan Iacob, istoric de artă și dr. Dan Breaz, comisar de expoziţie.

„<<Transparent Thoughts in Random Order>> aduce laolaltă lucrările Alexandrei Mureșan și ale Dianei Oțet, într-un ansamblu care oferă în același timp armonie și tensiune. Foarte diferite în formele vizuale pe care le asumă, demersurile ambelor au în comun o eleganță ingenuă, lipsită de sofisticare inutilă și mai ales de emfază zgomotoasă. Alexandra Mureșan și Diana Oțet propun lucrări născute dintr-un efort onest asumat și laborios de a transpune gânduri sofisticate și întrucâtva obsedante în forme rafinate, într-un demers în care retorica aducătoare de succes și moda artistică a zilei devin natural irelevante”, declară reprezentanții Muzeului de Artă din Cluj-Napoca.

„Lucrând în medii foarte diferite, fiecare dintre cele două artiste înfruntă dificultăți specifice. Pericolul alunecării în decorativism estetic, în cazul lucrărilor din sticlă ale Alexandrei Mureșan, și ispita narativității explicite, în cel al desenelor/ picturi/colaje ale Dianei Oțet, sunt obstacolele cele mai evidente, depășite în procesul realizării unei arte din registrul soft, fermecătoare și spectaculoasă doar dacă este privită cu atenție și răbdare”, au mai declarat Organizatorii.

Expoziția rămâne deschisă publicului spre vizitare până în data de 23 septembrie 2018, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

– Cristina-Ioana Năstasă / Sursa fotografiilor: Muzeul de Artă, Cluj-Napoca

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts