Azi încep înscrierile pentru prima sesiune de Bacalaureat 2020

Educaţie UBB Radio

Ministerul Educației a pus la dispoziție un ghid pentru înscrierea la prima sesiune de Bacalaureat. Elevii au la dispoziție o săptămână pentru a-și depune dosarul. Examenul de evaluare scris va începe pe 22 iunie cu proba la Limba și Literatura Română, potrivit Ministerului.

În această situație excepțională cauzată de pandemia de coronavirus, probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale vor fi echivalate conform metodologiei elaborate de Ministerul Educației și Cercetării.

În perioada 3-10 iunie, candidații trebuie să completeze:

  • partea 1 din fișa de înscriere

CERERE 1 ȘI 2

  • candidații care solicită recunoașterea unor probe susținute completează partea 1 și 2

CERERE 3 ȘÎ 4

  • candidații care au obținut premii la concursuri individuale/olimpiade și doresc echivalarea probei respective, completează partea 1 și 3 din fișa de înscriere
  • candidații care au obținut o certificare și recunoaștere europeană lingvistice și care solicită echivalarea acestora cu proba C completează cerea de înscriere, precum și o cerere prezentată în Anexa 2b
  • candidații care au obținut o certificare și o recunoaștere europeană a competențelor digitale și doresc echivalarea ei cu proba D completează cererea de înscriere, precum și o cerere prezentată în Anexa 2c.

Mai mult, documentele-tip de înscriere (semnate și completate) pot fi depuse la unitățile de învățământ-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/ poștă, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unităților de învățământ.

Sursa: Ministerul Educației și Cercetării

Andreea Neamț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts