AUDIO | Victorie categorică pentru Potaissa Turda în turul finalei Cupei Challenge

Sport

AHC Potaissa Turda a obținut luni seara un succes categoric în manșa tur a finalei Challenge Cup la handbal masculin, împotriva grecilor de la AEK Atena, scor 33-22 (14-11).

În fața unei Săli a Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca arhiplină, turdenii au reușit un meci mare, împinși de la spate de entuziasmul suporterilor.

Grecii au început mai bine meciul, conducând după cinci minute, cu 2-3, fiind de altfel și ultimul moment în care AEK s-a aflat la conducerea partidei.

Jocul Potaissei s-a legat încet, românii reușind să intre în avantaj la cabine, 14-11, după ce au condus și cu șase goluri la un moment dat (12-6).

În partea a doua, atacul Potaissei a funcționat foarte bine, reușind desprinderea de la șapte la zece goluri în doar câteva minute. Bucuria golurilor a fost trăită astfel de suporteri:

La final, Turda s-a impus cu 33-22, sper bucuria spectatorilor, care au creat o atmosferă aparte pe toată durata meciului.

Potaissa Turda (România) – AEK Atena (Grecia) 33-22 (14-11)

Turda: Fleșer, Varo, Irimuș – portari; Asoltanei 7 goluri, Cîntec 7, Ghiță 7, Szoke 4, Thalmaier 2, Zacaciurin 2, Adomnicăi 1, Iancu 1, Ignat 1, Savic 1. Antrenor: Horațiu Gal

AEK: Radulovic, Syngaris – portari; Mylonas 7 goluri, Hoggas 4, Georgiadis 3, Vrazalica 2, Zampounis 2, Dompris 1, Lokken 1, Ch. Nikolaidis 1, P. Nikolaidis 1. Antrenor: Georgios Triantafillou

Partida a fost arbitrată de Aleksandar Jovic și Nedim Arnautovic, din Bosnia-Herzegovina, delegate din partea EHF fiind Helmut Wille, din Austria.

Returul finalei Challenge Cup va avea loc pe 20 mai, de la ora 19, în ”OAKA Olympic Hall” din Atena.

– Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts