AUDIO | Transport gratuit la CFR Călători pentru studenți

Eveniment

Începând din a doua parte a zilei de 1 februarie 2017, de gratuitate la transportul feroviar beneficiază toți studenții înmatriculați la o formă de învățământ cu frecvență la într-o instituție de învățământ superior acreditată:

– de stat sau privată;

– la programe de studii de la toate cele trei cicluri (licență, master, doctorat);

– indiferent de forma de finanțare a studiilor (buget/taxă);

– indiferent de vârsta acestora;

– indiferent de naționalitatea acestora;

– pentru un număr nelimitat de călătorii;

– indiferent de distanțele sau rutele călătoriilor;

– inclusiv pe perioada vacanțelor;

– de către toți operatorii de transport feroviar;

– la toate tipurile de trenuri, clasa a II-a.

Pentru călătoriile cu vagon de dormit sau la clasa I, studenții vor plăti integral doar diferența de clasă, tariful de rezervare clasa I sau suplimentul de pat, după caz, legitimația de călătorie de bază fiind achiziționată gratuit și în aceste cazuri.

De unde pot fi achiziționate biletele gratuite?

Biletele gratuite se vor putea achiziționa de la casele de bilete ale operatorilor de transport feroviar, de la automatele de bilete sau online (pentru operatorii care oferă această posibilitate călătorilor).

Ce documente sunt necesare pentru a beneficia de bilete de tren gratuite?

  • Legitimația de student pentru reducere la transport feroviar utilizată de studenți și până în prezent, pentru acest an universitar (2016-2017) și cartea de identitate.
  • Adeverință de student emisă de universitate, pentru studenții care nu beneficiau de legitimația de student până în prezent, pentru acest an universitar (2016-2017) și cartea de identitate.
  • Legitimație de student pentru gratuitate, emisă special pentru toți studenții la începutul anului universitar 2017-2018, și cartea de identitate.

Cine mai beneficiază de facilități la transportul feroviar?

Elevii, inclusiv cei de la școlile postliceale, beneficiază de reducere de 50% pentru transportul feroviar cu toate tipurile de trenuri, clasa a II-a.

Facilități pentru studenți la transportul cu metroul

Toți studenții din România (nu doar cei cu domiciliul în București sau înmatriculați la instituții de învățământ superior din București) beneficiază de reducere de 50% la transportul cu metroul la abonamentele lunare, achiziționate de la casele speciale de bilete, în prezent, precum și la toate titlurile de călătorie (abonamente săptămânale, cartele cu 2 sau 10 călătorii), achiziționate de la toate casele de bilete din toate stațiile de metrou, într-o etapă ulterioară, după crearea condiţiilor tehnice şi funcţionale necesare, cel târziu de la 1 iulie 2018. Studenții orfani sau proveniți din centrele de plasament beneficiază de gratuitate la transportul cu metroul.

– Mădălina Pîrlog / Sursa fotografiilor: ANOSR și tumblr

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts