Abrogare după cinci zile de protest continuu

UBB Radio
Sursa fotografiei: Laura Gabriela Adochiței

Ordonanța de urgență 13, care a scos România în stradă, a fost abrogată și publicată în Monitorul Oficial în ședința de Guvern din data de 5 februarie.

„Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern s-a aprobat proiectul de Ordonanță de Urgență pentru abrogarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal și al Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală”

se arată în comunicatul de presă.

Sursa fotografiei: Mihai Oprean

Sute de mii de Români, din toată țara, au ieșit în străzi protestând împotriva Guvernului Grindeanu timp de cinci zile. Evenimentul care a declanșat aceste manifestații a fost aprobarea legii amnistiei și a grațierii într-o ședință de Guvern organizată de urgență în data de  31 ianuarie. Manifestațiile împotriva OUG au fost masive și au mobilizat toată țara. În capitală numărul protestatarilor a fost de 80.000 de oameni, urmând apoi Cluj-Napoca cu peste 35.000 de oameni și Timișoara cu un număr de 20.000. Scopul acestor oameni a fost unul comun, abrogarea unei legi care permite furtul și hoția.

Sursa fotografiei: Mihai Oprean

Clujenii, printre care se numărau atât copii și studenți, cât și oameni mai în vârstă, au încojurat întreg orașul echipați cu pancarte și slogane bine gândite, seară de seară, timp de patru zile. În a patra zi un grup de studenți clujeni a pornit cu trenul spre București, unde se anunță cel mai mare miting împotriva PSD, în ciuda abrogări.

La București în fața Palatului Cotroceni, în număr de 500, conform adevărul.ro, s-au adunat pentru un miting împotriva președintelui Klaus Iohannis oameni de vârstă medie, în timp ce în Piața Victoriei numărul protestatarilor împotriva PSD crește, aceștia depășind 5000.

– Reka Vass / Sursa fotografiilor: Laura Gabriela Adochiței și Mihai Oprean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts