AUDIO | Caravana culturală romă la FSPAC

Cultură Eveniment

Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul UBB a fost ieri gazda Caravenei culturale rome, eveniment organizat de Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher,  în parteneriat cu Roma Education Fund – România.

Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher este instituţia guvernamentală care are misiunea de a dezvolta şi promova cultura romă sub toate aspectele sale: publicaţii bilingve, film documentar, teatru şi arte vizuale.

 Evenimentul a mizat pe următoarele puncte:

  • Piesa de teatru Dacă nu mă vezi, nu mă cunoşti, spectacol realizat de Marcel Costea şi John Bergman, ce abordează povestea de viață a actorului de etnie romă, Marcel Costea;
  • O dezbatere cu publicul, pe baza subiectului piesei de teatru, dar și pe teme precum: asumarea identității și provocările din mediul şcolar, universitar şi social pentru romi;
  • Un joc de interpretare, cu ajutorul publicului, pe baza stereotipurilor şi prejudecăţilor sociale;
  • Recital jazz-manouche al orchestrei Răducanu Band. Acest stil este făcut celebru de chitaristul şi compozitor francez de etnie romă, Django Reinhardt.

Caravana Culturală Romă în Universități se desfăşoară în perioada 24 martie – 4 aprile 2017 şi în alte judeţe precum: Craiova, Braşov, Timişoara, Iaşi, Bucureşti.

Mădălina Pîrlog/Sursa fotografiilor: Ovidiu Duţă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts