Atac armat într-o universitate din California

Internaţional

Şapte persoane au fost ucise şi alte trei rănite, luni, în timpul unui atac armat dintr-o universitate religioasă de lângă San Francisco, potrivit mediafax.

Atacatorul, pe nume One Goh, are 43 de ani, este de origine coreean și a fost arestat la o oră după incident, la aproximativ 8 km distanţă de universitate, în oraşul Alameda, în faţa unui supermarket, anunță pagina de Internet a publicaţiei Oakland Tribune.

“El a luat maşina uneia dintre victime, a condus până în Alameda şi acolo s-a predat”, a declarat Jordan, descriind scena crimelor ca fiind “deosebit de sângeroasă”.

“Poliţia anchetează şi încearcă să înţeleagă care au fost motivele care au dus la moartea a şapte persoane şi rănirea altor trei”, a declarat pentru CNN, preşedintele Consiliului oraşului Oakland, Larry Reid.

Lucas Garcia, care preda ora de engleză la acel colegiu când atacul a început, a numărat aproximativ șase focuri de armă, într-o clasă vecină unde se preda asistență medicală, declară  afiliata CNN, KGO-TV.

Garcia a spus că a auzit pe cineva strigând că are o armă, și atunci și-a scos studenții în afara clădirii, în timp ce focurile de armă continuau, iar câțiva dintre supraviețuitori s-au ascuns după ușile încuiate ale sălilor de clasă și după bănci.

Serviciul memorial va avea loc marțea viitoare la Biserica Metodistă Coreeană. Oficialii susțin că va trebui să schimbe locația dacă biserica nu este destul de încăpătoare pentru toți cei care vor dori să participe, potrivit cnn.com.

_________________

Florentina Poptile

Foto: captură cnn.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts