Primăriile vor primi bani pentru proiecte europene și datorii

Administraţie Politic

Premierul  Mihai Răzvan Ungureanu a convins coaliția de guvernare să accepte alocările de fonduri de la Guvern către primării. Autoritățile vor primi bani pentru cofinanțarea unor proiecte europene și plata unor datorii, a declarat purtătorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, citat de Agerpres.

Intenția premierului este de a face aceste alocări în funcție de necesitățile comunităților locale. Fondurile către administrațiile publice se vor aloca pe baza a două principii: cofinanțarea proiectelor europene și primăriile cu probleme în plata datoriilor acumulate.

Aceste solicitări s-au făcut din partea primarilor și nu ale parlamentarilor, a subliniat Dan Suciu. “Vreau sa mai subliniez  faptul că alocările de fonduri vor fi efectuate fără a se ține cont de culoarea politică”.

Prefecturile vor întocmi liste pe baza solicitărilor venite dinspre autoritățile locale, centralizarea finală urmând să se facă la Ministerul Administrației și Internelor, în vederea acordării de finanțare prin hotarâre de Guvern.

Ministerul Finanțelor va asigura cofinanțarea proiectelor europene pentru cheltuielile de investiții, însă, nu se exclude nicio sursă de finanțare, inclusiv Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, pentru alocările către administrația locală, a declarat Dan Suciu.

Acesta a mai declarat faptul că şi în şedinţa de mâine ar putea să se adopte o hotărâre în privinţa acestor alocări, în condiţiile în care s-au transmis deja anumite cereri din teritoriu.

Momentan nu se cunoaşte totalul necesarului de finanţare, susţine purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

_____________

Laura Ţaran

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts