Asociația SOS Cluj cere dreptul de a fi incluse în proiectul „La Terenuri” din cartierul Mănăștur și grădinile comunale, pentru extinderea zonelor verzi

Din oraş UBB Radio

Asociația SOS Cluj transmite o serie de propuneri primarului Emil Boc, ca urmare a semnări contractului cu privire la transformarea zonei „La Terenuri” din cartierul Mănăștur, în bază sportivă.

Potrivit solicitări făcute de către Asociația SOS Cluj, din cauza pandemiei actuale, producerea de alimente cât mai mult posibil locale și demolarea „unei treimi din grădinile existente pe str. Parâng din Mănăștur pentru construirea unor blocuri cu 13 niveluri” a ridicat câteva semne de întrebări în rândul celor din Asociația SOS.

„Baza Sportivă La Terenuri se face în sfârșit! Asta se întâmplă și în urma presiunii noastre, prin intervențiile culturale realizate de INIȚIATIVA LA TERENURI – SPAȚIU COMUN ÎN MĂNĂȘTUR într-o zonă abandonată peste două decenii de Primărie, prin petiția semnată de 2.500 de semnatari pe care am inițiat-o, prin activismul mănășturenilor care au cerut constant un spațiu public într-un cartier aglomerat. Subliniem că poziția Asociației Societate Organizată Sustenabil este ca grădinile să facă parte din proiectul de bază sportivă / parc și nu dorim ca grădinile să fie demolate, asemenea celor distruse recent” declară Adrian Dohotaru, director executiv SOS și Silviu Medeșan, președinte SOS în solicitarea susținută de aceștia.

Asociația SOS pune la dispoziția Primăriei un draft HCL cu privire la grădinăritul comunal, lucru interzis în momentul de față. Tot în conținutul documentului se regăsesc cereri, care îi ajută pe cetățenii sa dobândească un anumit tip de gradină urbană.

Sursa: Pxhere

Iulia Nemes

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts