Deschiderea plajelor turistice se va face de la 1 iunie. Lista măsurilor prevăzute pentru prevenirea răspândirii noului virus

Administraţie UBB Radio

Ordinul comun emis de Ministerul Sănătăţii împreună cu Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor pentru aprobarea normei privind măsurile specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în activităţile de operare a plajelor turistice a fost publicat sâmbătă în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, începând cu data de 1 iunie sunt permise activitățile de operare a plajelor turistice, iar ordinul emis este valabil exclusiv pe perioada stării de alertă. Printre măsurile specifice pentru protecția turiștilor se regăsesc respectarea unei distanțe de doi metri între șezlonguri, între turiștii care nu fac parte din aceeași familie și între turiști și personalul angajat.

Accesul la plajă se va realiza prin puncte semnalizate și culoare unidirecționale, iar servirea clienților se va face de către personalul angajat al plajei concesionate, fără deplasarea clienților în punctele de servire. Aceștia vor fi obligați să poarte echipament de protecție, respectiv măști și mănuși. De asemenea, normele prevăd curățarea și dezinfectarea frecventă a tuturor suprafețelor atinse.

În ceea ce privește accesul pe plajă, acesta va fi strict interzis pentru personalul cu semne vizibile de infecție respiratorie, iar activitățile sportive sau de agrement nu vor fi aprobate decât în spațiile special amenajate cu acest scop, respectându-se limitarea numărului de persoane.

„Dacă limitele de capacitate stabilite sunt depăşite şi distanţa fizică nu poate fi menţinută, administratorii plajelor au obligaţia de a restricţiona accesul publicului. Aceştia trebuie, de asemenea, să monitorizeze permanent starea de sănătate a personalului lucrător şi să interzică accesul persoanelor care prezintă simptome respiratorii specifice unor boli pulmonare sau semne specifice altor boli transmisibile. Orice suspiciune sau caz confirmat de COVID-19 va fi imediat notificată direcţiilor de sănătate publică judeţene”, se arată în documentul transmis de Monitorul Oficial.

Sursa: Unsplash

Bianca Dogaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts