Anul școlar 2019-2020 nu se îngheață

Educaţie UBB Radio

Ministrul Educației și Cercetării(MEC), Monica Anisie, a declarat marți că anul școlar 2019-2020 nu va fi înghețat, iar MEC lucrează pentru ca toată activitatea care presupune reluarea cursurilor să le pună în practică după încetarea starii de urgență, după ce se vor relua cursurile.

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a afirmat ca vor fi susținute examenele naționale, Evaluarea Națională, examenul de Bacalaureat, admiterea în facultăți, examenul de licență și examenul de dizertație.

“În oricare dintre aceste scenarii examenele naţionale, Evaluarea Naţională, examenul de Bacalaureat, admiterea în facultăţi, examenul de licenţă şi examenul de dizertaţie vor fi susţinute. Anul şcolar şi universitar 2019-2020 va fi susţinut. Acest lucru este esenţial pentru întreaga comunitate formată din 3 milioane de elevi şi studenţi şi peste 300.000 de angajaţi din sistemul de educaţie. (…) Nu este deloc simplu să asiguri finalizarea normală, în condiţiile în care procesul se derulează în condiţii care nu sunt deloc normale”, a afirmat Sorin Cîmpeanu

Sursa: Ziua de Constanța

Mihaela Marcu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts