WhatsApp ia măsuri stricte împotriva dezinformării

Tech UBB Radio

Aplicaţia WhatsApp înceară să oprească răspândirea informaţiilor false legate de coronavirus prin limitarea distribuirii mesajelor de către utilizatori. Mesajele virale vor putea fi redirecţionate doar individual, fiecărui utilizator în parte.

Aplicaţia de mesagerie WhatsApp anunţă că dacă un utilizator primeşte un mesaj des răspândit (care a fost trimis unui număr mai mare de cinci persoane), va putea să îl retrimită doar fiecărui om în parte, anunţă publicaţia The Guardian. Înainte, utilizatorii puteau să trimită acelaşi mesaj unui număr maxim de cinci conversaţii.

Complicând procesul de redirecţionare, compania speră să încetinească răspândirea mesajelor false care circulă pe aplicaţie. Unul dintre aceste mesaje susţine că principala cauză pandemiei de COVID19  o reprezintă reţelele 5G. Din cauza acesei informaţii, au avut loc numeroase acte de vandalism în ultimele săptămâni.

Compania nu poate vedea conţinutul mesajelor trimise pe WhatsApp din cauza faptului că acestea sunt criptate. Astfel, s-a decis complicarea trimiterii unui mesaj. Mai mult de atât, apicaţia oferă utilizatorilor posibilitatea de a vedea că un mesaj este răspândit des, prin marcarea acestuia cu o săgeată dublă.

Până în 2018, prin aplicaţie, puteau fi trimise mesaje în 250 de conversaţii în acelaşi timp. În 2018, numărul a scăzut la 20, iar în 2019, la 5. Astfel, răspândirea de mesaje s-a redus cu 25% la nivel global, susţine compania. WhatsApp este una dintre cele mai folosite aplicaţii din lume.  Ea permite utilizatorilor să trimită mesaje, fişiere media şi chiar să apeleze alţi utilizatori, folosind conexiunea la internet.

Sursa: Cancan

Berlo Natalia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts