Angela Merkel s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu

Eveniment UBB

Președintele României Traian Băsescu s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Cotroceni cu Cancelarul Republicii Federale Germania Angela Merkel.

La sfârşitul întâlnirii, Traian Băsescu a vorbit despre discuţiile purtate la Palatul Victoria de către Angela Merkel şi premierul Emil Boc, discuţii care au cuprins problemele legate de aderarea la spaţiul Schengen a României, de strategiile pentru integrarea rromilor, strategia Dunării, Summit-ul NATO şi de asemenea Republica Moldova.

Cancelarul RFG a mai menţionat faptul că s-a vorbit despre metode prin care ţara noastră poate folosi cât mai bine fondurile europene.

Angela  Merkel a spus că unul din factorii favorabili unui bun sistem de cooperare este transparenţa şi respectarea normelor deja adoptate. Totodată, aceasta a vorbit şi despre severitatea măsurilor care au fost luate în ţara noastră.

Cancelarul RFG urmează să ajungă la Cluj, unde va primi titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea Babeș-Bolyai . Cu ocazia acestei vizite va avea loc şi inaugurarea Institutului de Studii Germane din cadrul UBB, urmată de o întâlnire cu studenții și cu profesori de la linia germană.

__________

Oana Moisil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts