Andrei Blejdea: „Fotbalul în România este într-o pantă descendentă”

Sport UBB Radio

Andrei Blejdea este un tânăr fotbalist care, după ce a făcut junioratul la Dinamo, a ajuns să joace în Slovenia și Germania. Talentul tânărului fotbalist promite multe, atât pentru fotbalul din străinătate, cât și pentru cel din România.

Salut Andei! Care e diferenţa între a juca la o echipă din România faţă de a juca la o echipă în afară?

Salut! Consider că singura diferenţă între o echipă din străinătate şi una din România o face mentalitatea, este singurul lucru care ne lipseşte cu desăvârşire. Când spun mentalitate, mă refer de la cum tratezi un simplu antrenament, până la ziua meciului. Cu siguranţă suntem la fel de talentaţi ca şi străinii, însă mentalitatea face diferenţa.

Unde crezi că ai crescut foarte mult ca fotbalist?

Cred că în toate locurile unde am jucat, am avut mereu de învăţat, însă perioada junioratului la Dinamo m-a schimbat foarte mult.

Care este echipa de suflet pentru tine?

În România nu mai există o echipa de suflet… sunt dezamăgit de absolut tot. Din străinătate, Real Madrid.

Cum a fost să joci pentru o echipă în Slovenia?

Am jucat un an de zile acolo, am amintiri frumoase, șase luni am jucat la juniorii lui Nk Domzale, câştigând tot ce se putea, campionat, cupă, cupa regională. Iar celalalte șase luni am fost împrumutat în eşalonul secund, unde am marcat goluri frumoase… a fost o perioadă frumoasă.

Ţi-ai dori să te întorci la o echipă naţională sau vrei să rămâi în continuare afară?

Încă de mic am fost cooptat în echipele naţionale de juniori, cu siguranţă nu îmi doresc să joc doar pentru România!

Ce înseamnă pentru tine să joci la Eintracht Braunschweig?

Personal, să joc la Eintracht Braunschweig este o mare mândrie, o echipă cu nume, care a activat în bundesliga, iar anul acesta sunt mari şanse ca ei să se întoarcă acolo. Sincer îmi doresc să îmbrac acest tricou mult timp de acum încolo.

Cine este jucătorul tău favorit? De ce?

Jucătorul meu favorit este Cristiano Ronaldo. Consider că nu va mai exista niciodată un jucător ca el, este o legendă vie, iar în ultimii 8 ani am ratat maxim 6-7 meciuri, deoarce am jucat în acelaşi timp. De ce? Ambiţia pe care o arată de fiecare dată când iese pe teren… asta îmi place cel mai mult la el.

Cum crezi că evoluează fotbalul în România în momentul de faţă?

Fotbalul în România este într-o pantă descendenţa, aceasta este părerea mea, însă despre asta nu pot vorbi eu, sunt prea mic, pentru felul ăsta de discuţii.

La ce echipă îţi doreşti să ajungi în viitor?

În viitor îmi doresc din tot sufletul să joc la o echipă de tradiţie, din fotbalul mare, fanii şi atmosfera de pe stadion, m-au făcut să mă apuc de acest sport, asta îmi doresc în continuare!

– Giurgiu Călin 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts