Vești bune pentru studenți | Transport feroviar gratuit și burse majorate

Educaţie Social

Guvernul a hotărât vineri, 6 ianuarie, să aloce transportul gratuit cu trenul pentru studenții înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, cât și să dubleze bursele pe care aceștia le primesc. Această măsură a fost inițiată de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

În urma acestei decizii, fondul pentru bursele studenților crește de la 83 la 201 lei/student bugetat/lună și valoarea totală a fondului alocat este mai mare cu peste 300 de milioane de lei față de anul trecut. Propunerea ANOSR este ca cel puțin 30% din acest fond să fie acordat pentru bursele sociale.

 „Este un moment istoric pentru studenți. Apreciem faptul că noul Guvern al României își respectă asumările din campania electorală și sperăm că acest lucru să se întâmple și de acum încolo. De asemenea, considerăm că această creștere a fondului de burse ar trebui să se reflecte în principal în bursele sociale și că acest guvern își va asuma și revizuirea Hotărârii de Guvern care reglementează acordarea burselor. Desigur, ne dorim și ca gratuitatea pentru transportul feroviar să se acorde studenților cât mai facil, într-un mod cât mai puțin birocratic.”,

a declarat Vlad D. Cherecheș, președinte ANOSR

După adoptarea Legii bugetului de stat pentru anul 2017, cel târziu din semestrul al doilea al acestui an, universitățile de stat din România trebuie să mărească valoarea burselor acordate sau să acorde un număr mai mare de burse studenților.

-Diana-Maria Trîncă/ Sursă foto: www.facebook.com/CFRCalatori.ro, www.anosr.ro

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts