Anchetă privind problemele de la înscrierea în clasa pregătitoare

Administraţie Educaţie

Sistemul de înscriere a copiilor în clasa 0 și clasa I nu a funcționat timp de două ore în prima zi de înscrieri.

Părinții care au venit astăzi să își înscrie copii la școală au fost rugați să revină mai târziu deoarece sistemul informațional nu funcționa. La ora 12:16 Ministrul Educației, Cătălin Baba, a ținut o conferință de presă în care și-a cerut scuze părinţilor pentru deranjul şi problemele pe care ministerul le-a produs. “Tehnic, în timpul nopţii au fost două căderi de tensiune la 2 şi la 4 noaptea care au dus la blocarea serverului şi a fost nevoie ca întreg programul să fie trecut pe un alt server. Problema a fost rezolvată şi a fost reluat procesul de înscriere”, a declarat Cătălin Baba citat de Mediafax . Ministrul educației a mai declarat că vineri sistemul a fost testat și a funcționat, fiind accesat de 320 de ori simultan.

Într-un comunicat de presă emis de Mediafax deputații PD-L din Comisia de Învațământ a Camerei cer demisii: „Cerem ministrului Cătălin Baba o analiză corectă şi lucidă a condiţiilor care au creat această problemă tuturor şcolilor şi părinţilor şi demiterea urgentă a persoanelor din Minister şi din structura respectivă care se fac vinovate de o proastă administrare a acestei zone de activitate. Considerăm că cei care, din incompetenţă sau neimplicare, au prejudiciat înscrierea la şcoală şi ne creează sentimentul că nu pot administra eficient activităţile Ministerului, trebuie să plece.”

Cererile de înscriere ale părinților care solicită înregistrarea copiilor la școala de circumscripție dar și cererile de înscriere la scoli speciale se vor depune în perioada 5-16 martie. Afișarea listelor finale și a locurilor rămase libere se va face în 19 martie.

__________

Mihai Cistelican

Foto: gov.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts