Alți 365 de români repatriați din Italia

Administraţie UBB Radio

Ministerul Afacerilor Externe anunță sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că alți 365 de cetățeni români au revenit în țară în cursul serii trecute cu două curse aerine tip charter.

În contextul epidemiei și în condițiile impuse de aceasta, Ministerul Afacerilor Externe( MAE) și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor( MTIC) continuă demersurile pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români fără posibilități reale de a rămâne pe teritoriul Italiei. Astfel, cei 365 de cetățeni români au fost repatriați din Veneția cu două curse tip charter, operate de o companie privată.

Totodată, MAE reia apelurile făcute anterior cu privire la evitarea călătoriilor externe care nu sunt absolut necesare.

,,De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilitățile de asistență din partea autorităților române să se reducă în mod considerabil, și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.”, transmite MAE.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

Georgiana Dănilă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts