Nelu Tătaru: Ne apropiem într-adevăr de scenariul 4

Sănătate UBB Radio

Noul ministru al sănătății, Nelu Tătaru, declară într-un interviu acordat Digi24 că România se pregătește de scenariul 4 în contextul coronavirusului și că vor fi date noi restricții în funcție de evoluția situației.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că scenariul 4 al epidemiei de coronavirus implică tratarea cazurilor ușoare și medii la domiciliu, iar în spital, tratarea pacienților cu afecțiuni moderat-severe și critice.

,, Cele moderat severe se vor afla în secțiile de boli infecțioase, iar cele critice în secțiile de terapie intensivă sub suport ventilator sau cardiovascular”, a afirmat acesta.

Tot în scenariul 4, personalul medical asimptomatic, dar contaminat, va rămâne și va trata pacienții spitalizați. El a mai spus și că o dată cu intervenirea celor 36 de spitale ca unități de suport, vor fi aduse în plus 8000 de paturi:

,,În acest moment, avem o listă finalizată, după o analiză completă a DSP-urilor şi a ministerului la aceste unităţi care să aducă un aport o dată de paturi, o dată de terapie intensivă, a doua oară de aparatură de terapie intensivă, fiindcă ce ne interesează în acest moment este să putem susţine cazurile severe şi critice. Mortalitatea vine tocmai de la aceste cazuri. Aparatura este cea care ajută.”

Ministrul a mai spus că se are în vedere ca aceia care sunt afectaţi să nu meargă în izolare dacă au în familie persoane peste 65 de ani, ci să rămână în carantină, propuneri făcute către Ministerul de Interne în vederea unei viitoare ordonanţe militare.

,,Urmează o perioadă în care va trebui să evaluăm foarte bine fiecare caz în parte și noi, personal, trebuie să ne evaluăm foarte bine în atitudinea pe care o s-o avem. Vor fi niște restricții, nu neaparat mai mari. Avem o evoluție a ultimelor 48 de ore care nu impune asemenea restricții deosebite”, a mai declarat. Acesta spune că rămâne de văzut dacă restricțiile rămân la nivelul la care sunt sau vor fi accentuate.

Sursa: Digi24

Georgiana Dănilă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts