Un transport cu 45 de tone de echipament medical a ajuns astăzi în țară din Coreea de Sud

Eveniment UBB Radio

O aeronavă a Ministerului Apărării Naționale a sosit azi-dimineață pe Aeroportul Otopeni, cu 45 de tone de echipament medical, adus din Seul. Acesta reprezintă al doilea transport efectuat, primul având loc joi dimineață.

Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic, potrivit paginii oficiale de Facebook a MapN.

Echipamentele, constând în 100 000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de Statul Român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și urmează să fie distribuite în spitalele din țară, după nevoi.

“Distribuirea echipamentelor de protecție va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU și, cu sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență, acestea vor fi distribuite și alocate, în funcție de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătății și echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne”, conform MapN.

La aeroport, au mai fost prezenți astăzi noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, cât și secretarul de stat în cadrul Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Sursa: Agerpress/Romulus Brumă

Bianca Pop

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts