ALO, BRUXELLES? | Răspunsul coordonat UE la combaterea răspândirii pandemiei

Euranet Plus

Comisia Europeană a lansat un grup consultativ privind COVID-19 şi a lansat achiziția comună de echipamente individuale de protecție, respectiv măștile de tip 2 și 3, mănuși, ochelari de protecție, viziere, măști chirurgicale și salopete.

De la jumătatea lunii martie Comisia Europeană este în alertă din pricina răspândirii cu o viteză dincolo de aşteptări COVID 19. Astfel, s-au impus o serie de măsuri pentru eficientizarea răspunsului împotriva răspândirii pandemiei.

Comisia Europeană a lansat un grup consultativ privind COVID-19 alcătuit din epidemiologi și virusologi din diferite state membre pentru a formula orientări ale UE cu privire la măsurile de gestionare a riscurilor, bazate pe date științifice. Acest grup a fost creat pe baza unui mandat primit din partea statelor membre. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat:

“Coronavirusul schimbă într-un mod rapid viața și societățile noastre. Toate guvernele trebuie să ia în fiecare zi decizii adecvate și în cunoștință de cauză pentru populația Europei. Acesta este motivul pentru care expertiza științifică și consultanța potrivită sunt acum mai valoroase ca niciodată. Sunt recunoscătoare tuturor experților de renume din acest grup pentru că își folosesc cunoașterea în beneficiul comunității.”

– Materialul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Maria Grapini (Foto: © European Union 2020 – Source : EP-Photographer Genevieve ENGEL)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts