Numărul persoanelor care se vindecă de coronavirus crește odată cu numărul de cazuri confirmate. Sunt 406 persoane vindecate acum

Sănătate UBB Radio

Numărul cazurilor de persoane confirmate cu coronavirus și vindecate crește, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Sunt 406 persoane vindecate și externate în țara noastră astăzi, 6 aprilie. De asemenea, numărul de cazuri raportat în ultima zi este mai mic decât cel de ieri, și mult sub zilele de vineri și sâmbătă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 23.849 de persoane. Alte 106.463 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 40.987 de teste.

La nivel mondial, numărul cazurilor de coronavirus a trecut de 1,2 milioane, iar aproape 70 de mii de persoane și-au pierdut viața. Totodată, peste 265 de mii de persoane s-au vindecat. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut un anunț la ultima ordonanță militară în legătură cu sărbătoarea de Paște, ca toți românii din țară să nu sărbătorească în stilul caracteristic și apelează la decență și respect pentru indicațiile impuse de Guvern. Totodată, românii din Diaspora să nu se întoarcă în țară și să rămână izolați în țările unde se află.

Astfel, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că s-a trecut pragul de 4000 de cazuri confirmate astăzi.

Mai jos se află o statistică despre cazurile după vârstă.

Sursa: Getty Images

Marius Băcilă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts