ALO, BRUXELLES? | Parlamentul European are ultimul cuvânt în adoptarea viitorului Buget Multianual

Euranet Plus

Cadrul Financiar Multianual al Uniunii Europene determină fondurile de care comunitatea europeană va beneficia pe o perioadă de şapte ani. 

Comisia Europeană face propuneri ambiţioase, totodată realiste, pentru un buget modern. Este nevoie de un buget european 2021-2027 care să reflecte evoluţiile rapide din domenii precum inovarea, geopolitica şi mediul înconjurător. Comisia propune norme financiare europene clare şi simple, care să garanteze că banii din bugetul Uniunii sunt utilizaţi pentru chestiunile care contează pentru europeni. La rândul lor, europarlamentarii susţin ideea suplimentării bugetului multianual.

Siegfried Mureşan, deputat din partea Partidului Popular European: “Ne aflăm, în aceste săptămâni, în perioada negocierilor decisive pentru bugetul Uniunii Europene pentru următorii şapte ani. Aceste negocieri sunt foarte importante, deoarece acum se decide câte fonduri europene va primi România în următorii şapte ani, câţi bani vor primi fermierii din România, câţi bani vom avea la dispoziţie pentru construcţia de autostrăzi, modernizarea căilor ferate, reabilitarea drumurilor, anveloparea blocurilor, pentru extinderea reţelelor de apă, de gaze, de canale, de electricitate în satele din România.”

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / ALO, BRUXELLES? |

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts