ALO, BRUXELLES? | Premiu pentru femei inovatoare în UE

Euranet Plus

Prejudecățile și stereotipurile de gen, dar și lipsa unor modele de urmat vizibile, continuă să îndepărteze fetele și femeile de alegerea unor cariere în domeniile științei și tehnologiei. 

Pentru a favoriza incluziunea, Comisia Europeană a lansat cea de a șaptea ediție a Premiului UE pentru femeile inovatoare. Premiul răsplătește femeile-lideri în inovare și își propune să inspire noua generație să le urmeze pașii.

Europa are nevoie urgentă de mai mulți inovatori pentru a rămâne competitivă în deceniile următoare și pentru a stimula totodată și creșterea economică. Femeile sunt subreprezentate în ceea ce privește crearea de întreprinderi inovatoare. Acesta fiind încă un potențial neexploatat în Europa, trebuie să fie identificate toate resursele pentru a fi competitivi și pentru a găsi soluții la provocările care apar în societate, spune Loredana Licuța, coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct București:

“De aceea, Comisia Europeană a creat, în anul 2011, un premiu pentru femeile inovatoare. Scopul acestui premiu este de a spori gradul de sensibilizare a publicului cu privire la acest aspect și de a încuraja femeile inovatoare să exploateze oportunitățile comerciale și de afaceri.”

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Loredana Licuța, coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct București (sursa foto: @EuropeDirectBucuresti)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts