Activitatea Nokia de la Jucu încetează mai devreme cu o lună

Din oraş Economie

Un număr de 500 de angajați ai companiei Nokia de la Jucu vor părăsi unitatea la terminarea schimbului de zi de astăzi. Restul urmează să plece treptat, până miercuri, 30 noiembrie din cauza lipsei comenzilor.

Liniile de producție vor fi demontate și mutate la o fabrică din Asia.

Comenziile în derulare se vor onora până la data de 30 noiembrie. Angajații vor fi plătiți de Nokia în intervalul decembrie-martie, iar din aprilie vor primi plățiile compensatorii negociate cu conducerea.

Prima de Crăciun de 200 de lei va fi virată pe card angajațiilor în 10 decembrie.

Angajații vor putea beneficia de cursuri de recalificare în diverse meserii iar cei care vor să își deschidă o afacere sau să își continue studiile vor putea aplica pentru suma de 500 de euro oferită de Nokia, potrivit Mediafax.

Grupul finlandez Nokia a decis, la sfârşitul lunii septembrie, să închidă fabrica de la Jucu, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor.

 În urma semnării unui acord angajații fabricii din Jucu care vor fi disponibilizați vor primi sprijin din partea companiei Nokia. Acest acord prevede plăți compensatorii cât şi consultanţă în vederea reangajării, pachete de training şi dezvoltare şi suport pentru antreprenori, potrivit Mediafax.

___________

Raluca Ștețco

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts