Competiția European BEST Engineering la Cluj (FOTO)

Din oraş Educaţie

Etapa locală a Competiției European BEST Engineering (EBEC) a început astăzi la Cluj-Napoca și se desfășoară până duminică la Casa de Cultură a Studenților. EBEC este o competiție inginerească organizată de BEST, care le oferă studenților cu abilități tehnice și creative posibilitatea de a-și pune în practică ideile originale, așadar este destinată strict studenților Universității Tehnice.

La prima competiție, cea de Case Study, s-au înscris 16 persoane, care au fost împărțite în 4 echipe a câte 4 persoane și au avut la dispoziție 4 ore în care să-și dezbată ideile și să stabilească o soluție pentru o problemă dată.

,,Anul acesta ne-am gândit să fie o temă în concordanță cu anotimpul care vine, adică iarna și ne-am gândit la o avalanșă. Concurenții sunt autoritatea locală a unei stațiuni exclusiviste, montane şi în urma avalanşei sunt prinşi într-o cabană între două pârtii iar task-ul lor este să găsească un plan de acţiune pentru a se salva ”, a declarat responsabilul de Case Study la EBEC, Cătălina Morar.

Cei mai buni dintre studenți vor fi premiați, în acest an fiind introdus un premiu supriză și anume premiul publicului.

,,În primul rând este premiul I, care duce la următoarea etapă – cea naționala și după la cea internațională, dacă vor avea norocul”, a mai declarat Cătălina Morar.

Competiția este desfășurată de Organizația studențească internațională BEST Cluj-Napoca și va continua până la sfârşitul săptămânii. Sâmbătă se va desfășura construirea de dispozitive pentru Team Design iar duminică va avea loc competiția propriu-zisă de Team Design și festivitatea de premiere.

[flagallery gid=7 name=”Gallery” skin=default]

__________________

Mădălina Voşlaban

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts