A murit fiica poetului Tudor Arghezi

Cultură

Mitzura Argezi, o personalitate a culturii române care permanent a promovat literatura română s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Pe parcursul vieții sale, Domnica Teodorescu, pe numele sau adevărat a jucat în peste 18 filme și a fost prezentă pe scena teatrului românesc în o sută de spectacole.

Pasiunea pentru latura culturală a făcut-o să se implice permanet în activitățile care erau legate de Muzeul Național al Literaturii Române. Timp de 40 de ani, aceasta s-a ocupat și de Casa Memorială “Tudor Arghezi” în a cărui custodie era, putând asfel organiza diferite evenimente culturale.

Potrivit cinemagia.ro, Mitzura Arghezi a studiat timp de doi ani la Institutul de Cinematografie pe care l-a părăsit pentru  a studiua teatrul. Iubirea pentru acest domeniu s-a reflecat în cele o sută de piese de teatru care au făcut-o celebră. Printre cele mai cunoscute spectacole în care actrița a jucat se număra “Ploșnița””, “Seringa” , “Minunata Pantofăreasă” și “1970”.

Nici domeniul radioului nu a fost ocolit de aceasta, pentru că o rubirca din cadrul unei emisiuni intitulată “De toate pentru toți” îi era rezervată. A colaborat cu publicații de literatură și teatru, având și o carieră încărcată în viața politică. În perioada 2005-2010, a făcut parte din Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune.

Larisa Bîldea / Sursa fotografiei: www.romaniatv.net

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts