„Săptămâna Căsătoriei” ajunge şi în România

Eveniment Social

Modelul britanic „Marriage Week”  a fost adoptat şi la Cluj Napoca sub forma evenimentului „Săptămâna Căsătoriei”, ce se va desfăşura în perioada 7-14 februarie 2011.

Ideea a fost lansată în anul 1997 de către Richard  Kane. Acesta a vizitat România în 2009 şi a început organizarea acestei acţiuni şi în ţara noastră, alături de Corneliu şi Georgiana Syekely-Haţegan.

Astfel, pe durata acestei săptămâni vor avea loc un lanţ de evenimente menite să celebreze cuplurile care se află în pragul căsniciei, precum şi instituţia căsătoriei şi valorea familiei în societate și în lume. Organizatorii au declarat faptul că au în vedere mai multe acţiuni în colaborare cu diferite ceainării, librării şi restaurante din Cluj-Napoca. Aceştia au mai subliniat diferenţa dintre această săptămână şi sărbătoarea devenită deja tradiţie a zilei de 14 februarie, cunoscută sub denumirea de Valentine’s Day, şi anume faptul că pe parcursul acestui eveniment se urmăreşte implicarea cuplurilor căsătorite sau a celor care se află în pragul căsătoriei.

Agenda săptămânii râmâne încă deschisă pentru cei care vor să se implice, iar în linii mari va cuprinde seminarii, proiecţii de filme, cine şi alte activităţi dedicate cuplurilor. “Nu există limite la creativitate şi oportunităţi”, declară Ligia Pintican, organizatoarea evenimentului din Sighişoara.

Programul oficial al evenimentului va fi disponibil pe site-ul www.marriageweek.ro

Aceast eveniment va fi sărbătorit în aceeaşi perioadă şi în alte oraşe precum Bucureşti, Oradea, Satu-Mare, Sighişoara, Timişoara şi Constanţa.

Evenimentul este sărbătorit anual la nivel internaţional în ţări precum Germania, Elveţia, SUA, Australia, Ungaria şi Cehia.

_______________

Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts