Ziua porţilor deschise la Facultatea de Chimie

Educaţie Eveniment

Pasionaţii de experimente chimice sunt invitaţi vineri, 23 octombrie, la cea de-a doua ediţie a Zilei Porţilor Deschise din cadrul Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică de la Universitatea Babeş-Bolyai. Evenimentul este dedicat atât elevilor de gimnaziu şi liceu, cât şi studenţilor sau profesorilor. Aceştia pot avea un nivel minim, mediu sau avansat de cunoştinţe în domeniu, întrucât vor beneficia de un ghid propriu, pe trasee fixe, alcătuite în concordanţă cu cunoştinţele vizitatorilor.

Cele 25 de laboratoare ale instituţiei vor fi prezentate sub formă de cinci cetăţi: Cetatea ucenicului vrăjitor, Cetatea virtuală, Cetatea micilor ingineri, Cetatea secolului XXI şi Cetatea vie. Programul prevede atât prezentarea unor aspecte ale chimiei, tehnologiei şi ingineriei chimice, cât şi din ceea ce presupun cursurile unui student la această facultate.

La eveniment şi-au anunţat deja prezenţa aproximativ 450 de elevi.

Ziua Porţilor Deschise din cadrul Facultăţii de Chimie şi Inginerie Chimică de la Universitatea Babeş-Bolyai este organizată în colaborare cu Inspectoratul şcolar judeţean de profil (Chimie) şi cu Centrul Regional de Excelenţă Cluj (Învăţământ preuniversitar).

__________

Oana Moisil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts