’’Temps d’image’’ la final

Cultură

Temps d’imageFestivalul european de teatru, dans şi imagine video, TEMPS D’IMAGES s-a încheiat ieri seară, la Fabrica de Pensule cu un eveniment audio-video. În Sala Studio s-au proiectat timp de 5 ore, atât producții ”Arte”, cât și alte producții de video-dans din România și din străinătate.

Între 9 si 15 noiembrie, Teatrul Maghiar de Stat, Teatrul Național ”Lucian Blaga”, Casa Tranzit, Turnul Croitorilor și Fabrica de Pensule  au fost luate cu asalt de către tinerii interesați de noi experiențe și proiecte inovatoare.

”Ne-am bucurat de un public foarte entuziast. Toate spectacolele au fost sold out. Se rugau oamenii să-i mai lăsăm să intre și în picioare și pe jos. Cred că și așa se poate cuantifica succesul. Au fost și piese și performence-uri controversate, ca la orice alt eveniment, dar cred că publicul în sfârșit a luat și o porție de altceva între teatru, dans,  video- hibrid, care uneori e mai necesar decât toate tipurile atât de clasice pe care le avem în Cluj”, a afirmat Laura Panait, unul dintre organizatorii evenimentului.

Oferta acestui an a cuprins 6 spectacole, 3 performence-uri, 4 ateliere de cercetare artistică, un workshop dedicat studenților, o expoziție video, un lecture și un eveniment audio-video, iar prețul biletelor a variat de la 8 la 15 lei.

Inițiat la Paris, în anul 2002, Temps d’Images se desfășoară acum în 11 țări: Belgia, Estonia, Franța, Germania, Italia, Portugalia, Polonia, România, Ungaria, Canada și Turcia. Festivalul s-a aflat la a doua ediție în România și a fost adus prima dată, anul trecut, în București de către Art Link.

După succesul de anul acesta, organizatorii au hotărât ca următoarea ediție a festivalului Temps d’Images să se desfășoare tot la Cluj.

Delia Marinescu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts