Liceul de nevăzători în carantină

UBB Radio

Liceul pentru Deficienți de Vedere(LDV) din Cluj a intrat de astăzi în carantină, în urma confirmării unui caz de gripă porcină apărută la un elev de liceu.

Perioada de carantină este de o săptămână. Cu toate că în școală au fost înregistrate numeroase viroze de sezon, o singură persoană a fost diagnosticată cu noul virus AH1N1.

Elevul respectiv nu a fost plecat din țară și  era cazat la internatul liceului, fapt pentru care nu se știe cu câte persoane a intrat în contact.

Momentan, acesta se află în curs de însănătoșire; medical este încă în covalescență, dar nu mai are temperatură și este din nou plin de energie.

Potrivit directorului liceului, Cornelia Codreanu, copiii nu mai pleacă deloc din școală unde li se asigură masa și permanență obligatorie pentru igienă și alte probleme necesare acestora, iar cabinetul medical este deschis tot timpul. De asemenea, supravegherea copiilor se face de un grup mai mic de persoane, împiedicând astfel extinderea virozelor, iar o parte din angajați au intrat în concediu medical.

În urma confirmării cazului de gripă porcină, 61 din cei 263 de elevi ai școlii de află în carantină, deoarece doar aceștia au revenit la cursuri după vacanță din perioadă 2-9 noiembrie.

După săptămâna de carantină, se va face o monitorizare atentă a stării de sănătate a elevilor care vin din numeroase județe. Cei care prezintă temperatură de 37 ° C vor fi trimiși acasă până la refacerea completă. Iar dacă Direcția de Sănătate Publică va recomanda încă o săptămână de carantină, se va lua în considerare și această opțiune doar pentru a împiedica îmbolnăvirea altor elevi.

Claudia Zamfir

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts