Ziua Mondială a Apei – avem parte de ,,apă”

Din oraş Eveniment

Cu ocazia zilei mondiale a apei Asociaţia ,,Tineretul ONUîn parteneriat cu Organizaţia Studenţilor pentru Natură au organizat conferinţa ,,Ziua Mondială a Apei”, care a avut loc la Facultatea de Biologie si Geologie,

Conferinţa ,,Ziua Mondială a Apei”, pe lângă faptul că a fost organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Apei, a propus şi discuţii în privinţa Anului Internaţional al Cooperării în Domeniul Apei, aşa cum a fost stabilit pentru 2013. În acest scop a fost prezentat discursul secretarului general ONU, conform căruia ,,Water is life” ( Apa este viaţă).

Conferinţa a constat în dezbateri şi proiecte pe tema apei, precum şi  probleme ale mediului şi de reciclare, dar cea mai important a fost ,,Utilizarea responsabilă a Apei”.

De altfel, a fost prezentat studiul ,,Valoarea calităţii apei”  de dr.  Karina Battes conform căreia ,,…the solution for pollution is dilution” şi care presupune ,,Consultarea opiniei publice pentru planul hidrografic bazinal”.

Un alt proiect, ,,Planul de Acţiune pentru Protecţia Mediului al judeţului Cluj”, prezentat de Andrei Crişan, reprezentant al Agenţiei de Protecţie a Mediului, presupune viitoare planuri pentru reţelele de apă  din judeţul Cluj, precum extinderea şi reabilitarea lor şi modernizarea Staţiei de Epurare Turda – Câmpia Turzii.

Conferinţa s-a încheiat printr-o dezbatere asupra fracturării hidraulice (exploatarea gazelor de şist) din zona Roşiei Montane, in care studenţii au venit cu idei , dar care s-a concluzionat prin faptul că dezavantajele sunt mai mari decât avantajele, din cauza tehnologiei foarte poluante.

Conferinţa a fost precedată de  o expoziţie foto la Muzeul Zoolog – ,,Zona Umedă: Balta Mică a Brăilei”, care este un parc natural din Brăila, inundat de Dunăre.

Un alt eveniment marca ONU Cluj-Napoca, care până acum au mai organizat o proiecţie de filme despre Holocaust şi Conferinţă despre diferenţele culturale, va avea loc mâine, 23 martie cu ocazia Earth Hour (Ziua Pămîntului), ora 20:00 în Piaţa Unirii, unde se vor aprinde lumânari, eveniment organizat in cooperare cu Primăria Cluj-Napoca.

__________________

Mădălina Nica

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts