Ziua libertății presei la FSPAC

Eveniment

Institutul francez din România , în colaborare cu Asociația Cluj Today și Facultatea de Știinte politice, administrative și ale comunicării , au organizat astăzi, o întalnire cu scopul de a susține libertatea presei și de a reaminti jurnaliștilor de a reflecta asupra problemelor legate de etica profesională.

Pentru susținerea acestor idei a fost difuzat filmul “Sur les pas d’Albert Londres dans les Balkans” (Pe urmele lui Albert Londres în Balcani) în prezența dlui Frederic Prulhier, profesor universitar la Pole Lardy din    Vichi-FR.

 “Vorbim despre o criza profunda a presei din Romania, cred că este cea mai profundă criză cu care se confruntă presa în întreaga sa existență pe teritoriul românesc .Există factori care s-au suprapus și care au generat această crizâ și de aceea este neceasară această dezbatere pentru a oferi noi repere în activitatea jurnalistică. Cred că este necesara o întoarcere la ceea ce s-a întamplat după perioada comunistă, atunci când presa românească s-a reinventat, redescoperirea acelor modele occidentale .” afirmă Claudiu Padurean, inițiatorul acestei întalniri.

Anul acesta, Ziua mondială a libertații presei sarbatorește 20 de ani iar data de 3 mai 1993 a fost proclamată în mod oficial ca fiind dedicată libertații presei de către Adunarea generala a Națiunilor Unite.

______________

Ana-maria Bivol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts