Ziua Internațională a Romilor sărbătorită la Cluj

Din oraş Eveniment

Consiliul Judeţean Cluj, în colaborare cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”  organizează în perioada 8-14 aprilie  o serie de activități dedicate zilei Internaționale a Romilor.

În Piața Muzeului  din Cluj-Napoca  a avut loc ieri, 8 aprilie,  începând cu ora 11.00  deschiderea expoziției de produse artizanale confectionate de către meșteșugarii romi. Clujenii au avut posibilitatea procurării obiectelor respective, multe dintre ele fiind confecționate chiar în fața lor.

De asemenea, după aceste manifestări a avut loc un concert susținut de una dintre cele mai renumite orchestre de lăutari din județul Cluj, „Lăutarii Ardeleni”, condusă de Bob Siminic. Formația din Gherla cuprinde peste treizeci de instrumentiști și totodată reprezintă cea mai veche vatră de lăutari care au o activitate prestigioasă, atestată de peste o mie de ani.

La ora 12.00 orchestra a susținut un concert de o jumătate de oră în fata Casei de Cultură a studenților din Cluj , ca mai apoi între orele 16.00 și 16.30 a fost urmat de un altul în Piața Muzeului.

_______________

Nicoleta Algeorge

Foto: Valentin Ștefan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts