Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

Din oraş Eveniment

Persoanele cu dizabilităţi se pot bucura de o serie de manifestaţii artistice în zilele de 2, 7 şi 8 decembrie. “Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi” este sărbătorită în data de 3 decembrie şi este dedicată atât copiilor, tinerilor cât şi adulţilor şi îşi propune să sesibilizeze publicul în scopul prevenirii excluziunii şi marginalizării sociale.  

În data de 2 decembrie, începând cu ora 10:00, vor avea loc la Iulius Mall şi la Polus Center o serie de expoziţii realizate de către beneficiarii cu dezabilităţi din centrele de zi ale organizaţiilor nonguvernementale şi centrele rezidenţiale.

În data de 7 decembrie, începând cu ora 11:00, la Iulius Mall se va desfăşura un spectacol artistic de muzică, dans şi teatru realizat de către elevii cu dezabilităţi din cadrul organizaţiilor nonguvernamentale şi şcoli speciale.

De asemnea, în 8 decembrie, manifestaţiile vor începe de la ora 16:00 la Casa de Cultură a Studenţilor. Va avea loc un un spectacol artistic de muzică, dans şi teatru. La acest eveniment vor participa invitaţi precum: Mia Dan, Nicu Pop, Vasile Petruşan, Voichiţa Groza.

Manifestările din cele 3 zile sunt organizate subl sloganul ”Să ne bucurăm împreună”. Numărul aproximativ al persoanelor care vor lua parte la aceste evenimente este de 350.

Ziua de 3 decembrie a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, drept Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dezabilităţi, în anul 1992.

Evenimentele sunt organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Consumatorului, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj.

___________

Anca Baciu

Foto: business-forum.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts