Zece autobuze noi pentru Cluj

Din oraş

10 noi autobuze tip Euro 4RATUC va pune în funcțiune 10 noi autobuze tip Euro 4. Acestea vor intra pe liniile unde fluxurile de călători sunt mari, și anume pe liniile 30, 24, 24 Barat, 43 și 43 Barat. Aceste linii fac legătura în cartierele Clujului prin zona centrală.

Noile autobuze Renault Agora articulate, au fost achizițioanate de la regia similară din Paris la prețul de 25 de mii de Euro, pentru fiecare autovehicul.

”Credem că vom da o soluție pentru a evita aglomerările, mai ales la orinterior autobuzele de vârf. Ca orice mijloc fix, ne înregistrăm cu valoarea lui de achiziție. Sperăm ca aceste mijloace de transport și peste opt ani de zile, vor circula. E o problemă care face parte din strategia primăriei și a RATUC-ului, pentru a dezvolta transportul în Cluj, și pentru a creea siguranță și confort călătorilor.”, a declarat directorul RATUC, Ing. Liviu Neag.

RATUC dispune de 24 de autobuze și 110 trolebuze din care 40 sunt în stare bună, iar 50% se doresc a fi schimbate. De asemenea se lucrează și la introducerea unor noi tipuri de bilete.

Adelina Pârvu

Foto: Gabriel Galgoczy

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts