Un nou concept de artă la Cluj

Cultură

Pasat Alexandru, "Coloane cu miez albastru" A opta ediție a Academiei de Toamnă “Europa Artium” se va încheia prin expoziția “Vârsta de bronz”, prima bienală de plastică mică expusă mâine la Cluj.

Vernisajul va avea loc la ora 18 la Muzeul de Artă de Cluj, iar expoziția va fi deschisă până în data de 10 ianuarie.

Conceptul manifestării aparține sculptorului   Prof. Radu Moraru și reprezintă o radiografie a sculpturii românești contemporane.Acesta consideră că ” Cei ce apreciază arta/sculptura nu au bani să o cumpere,iar cei care au bani nu o apreciază.”

În cadrul evenimentului se reunesc 76 de artiști profesioniști printre care Alexandru Lupu, Dumitru Cozma și Mircea Mocanu.Criticul de artă Corneliu Antim va fi de asemenea prezent la vernisaj.

Prin intermediul acestor expoziții orașul Cluj a devenit o locație importantă pentru desfășurarea unor evenimente culturale de anvergură.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Artă și Design în colaborare cu Muzeul de Artă și Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Academia de Toamnă “Europa Artium” s-a desfășurat în perioada 19 octombrie-19 noiembrie și a găzduit numeroase evenimente printre care ceremonii de acordare a titlului onorific de Doctor Honoris Causa și expoziții din diverse domenii culturale.

Lăutaru Andrada Simona

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts