WelcomeBook, eveniment organizat de liceenii din Cluj-Napoca, menit să aducă laolaltă pasionații de lectură

Din oraş

Elevii mai multor licee din Cluj-Napoca au organizat ieri, 27 august, evenimntul intitluat WelcomeBook, menit să aducă laolaltă pasionații de lectură.

Organizatorii WelcomeBook spun că ideea care a apărut în momentul în care au terminat de citit o carte. Din dorința ca o carte citită să nu stea degeaba în biblioteca, elevii au organizat acest eveniment.

„Suntem siguri că s-a gândit toată lumea măcar o dată la acest lucru pentru că știm cu toții că, după ce citim o carte, oricât de mult ne-a plăcut, va rămâne uitată pe raftul bibliotecii. Așa că, de la această simplă propoziție, ne-am dat seama că am putea combina cititul cu interacțiunea, cu oameni noi, foarte simplu. Oamenii relaționează mai ușor când au interese comune”, au mai declarat organizatorii.

Misiunea liceenilor de la WelcomeBook este și aceea a-i ajuta pe cititori să ajungă cât mai repede la cartea preferată prin împrumut.

„Ca să împrumuți o carte, pui pe grupul nostru de Facebook o poză cu cartea pe care vrei să o împrumuți oamenilor, iar cine dorește cartea ta, va comenta la postarea ta”, au mai declarat organizatorii.

WelcomeBook este un eveniment aflat la prima ediție și este organizat de elevii: Tudor Tișe, inițiatorul proiectului,, Iarina Demian, Alexandra Badea, Victor Mureșan, Oana Durcău, Francesca Lungu, Dana Novăcescu, Maria Letizia și Sonia Nagy. Aceștia sunt elevi ai Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Colegiului Național „George Coșbuc”, Liceului Teoretic „Avram Iancu” și Liceului Teoretic „Gheorghe Șincai”. Întregul proiect face parte din programul LEADERS Explore.

– Cristina-Ioana Năstasă / Sursa fotografiei: Pixabay

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts