We Believe in Unity

Din oraş

 

 În perioada 6-17 mai, clujenii indiferent de vârstă pot să iși exprime talentul pictând pe plăcuțele de lemn amplasate pe Bulevardul Eroilor cu scopul de a colora centrul oraşului.

  “Believe în Unity” este o manifestare religioasă a bisericilor evanghelice din Cluj-Napoca, care cu prilejul proiectului Cluj-Napoca Capitală Europeană a Tineretului 2015, a realizat o serie de evenimente. Manifestarea a început cu acţiunea We Believe in Green, o acţiune de plantare a 10.000 de copaci pe malul Someşului, urmată de desfăşurarea evenimentului We Believe in Clean în cadrul căreia s-a curăţat zona Colinei şi Sf. Ion. Astfel, mobilizandu-se peste 100 de tineri voluntari care au reușit să adune peste 700 de kg de deşeuri, conform organizatorului principal Dana Salahoru.

   După-amiaza zilei de 8 mai a fost un prilej de bucurie și de relaxare pentru cetăţeni. Clujenii care au trecut întâmplător prin centrul clujului s-au oprit pentru câteva minute să privească instalaţia înaltă de 6 metri pe care s-au aşezat mii de desene.

“Unitatea oraşului este reprezentată în acest moment de instalaţia înaltă de 6 metri cuprinsă de culoare. Oamenii sunt cei care dau culoare  Clujului.”

a afirmat artisul Iurie Cojocaru, realizatorul acesteia.

 

Oricine a dorit să îşi exprime talentul pe o plăcuţă de lemn, a putut realiza acest lucru cu ajutorul pensulelor şi culorilor puse la dispoziţie de organizatorii evenimentului şi îndrumaţi de voluntari.

“Evenimentul de pe Bulevardul Eroilor este o invitaţie la exprimarea bucuriei prin desen a tuturor celor ce doresc să ofere un strop de culoare Clujului, indiferent de vârstă, naţionalitate sau religie.”

a precizat Dana Salahoru, organizatorul evenimentului

   Manifestarea Believe se va încheia cu o conferință la Sala Polivalentă, desfășurându-se în perioada 23-24 mai. Invitatul principal va fi Ravi Zacharias, apologet creștin.

“Dorim să le oferim tinerilor răspunsuri la întrebările profunde despre viață, credință și adevăr”

au afirmat organizatorii Believe in Unity

Prețul biletului este de 10 RON – zona A, 15 RON – zona B

După încheierea evenimentului, totalul de desene se va scoate la licitaţie. Cu ajutorul sumei rezultate se dorește amenajarea unui salon în Spitalul de Oncologie. O parte din creații vor putea fi văzute și în alte locații din județul Cluj. Dana Salahoru ne-a dezvaluit

“Desenele care vor rămâne nevândute probabil vor fi afişate prin spitale şi în locurile unde este nevoie să aducem un zâmbet pe chipul oamenilor.”

Gabriela Barariu / Sursa fotografiilor: Gabriela Barariu

 

 

Comments :1

  • nina

    Asta s-a confirmat de mult în urmă şi la nivel de conducere a baptiştilor foarte interesant nu s-a luat nici o decizie încă.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts