,,VREM COPACI ŞI FLUTURAŞI, NU BETOANE ÎN ORAŞ "

Eveniment Sănătate

Tinerii clujeni îşi doresc un oraş mai verdeStudenţii clujeni şi-au revendicat în cadrul campaniei ,,Salvaţi Spaţiile Verzi” dreptul constituţional de  a trăi într-un mediu civilizat, sănătos şi cu aer curat.

Organizaţia Studenţilor pentru Natură în colaborare cu clubul de Cicloturism “Napoca” au organizat o plimbare demonstrativă la nivel naţional în coordonarea asociaţiei EcoAssist. Scopul demonstraţiei a avut în vedere adoptare şi aplicarea unei legislaţii adecvate pentru protecţia spaţiilor verzi şi respectarea principiilor urbanistice.

Cristina Mancas, membră a organizaţiei  Studenţilor pentru Natură, ne-a declarat că studenţii au militat pentru ca Parlamentul să dea verde ordonanţelor de urgenţă 114 din  2007 şi 27 din 2008, ordonanţe care vin în salvarea spaţiilor verzi urbane şi stoparea haosului urbanistic.

Membrii organizaţiei au oferit tinerilor participanţi posibilitatea de a-şi apăra drepturile la portavoce şi de a transmite un mesaj deschis autorităţilor locale.

Demonstraţia a cuprins şi tehnici insolite de exprimare şi acte simbolice, precum realizarea unor desene despre oraşul ideal şi colecte de monede de la cetăţeni pentru a plăti simbolic greşelile autorităţilor.

Ioana Balea

Foto: Elena Bulea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts