Volumul „Documentarea în jurnalism” lansat la FSPAC

Din oraş Educaţie

Volumul „Documentarea în jurnalism” coordonat de Prof. univ. dr. Ilie Rad a fost lansat astăzi la Catedra de Jurnalism a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. Cartea a fost publicată de editura Tritonic, sub coordonarea directorului Bogdan Hrib.

Volumul lansat astăzi este rezultatul celui de-al IX-lea Simpozion Național de Jurnalism, cu participare internațională, organizat la inițiativa profesorilor departamentului de jurnalism. Unul dintre textele publicate în carte aparține jurnalistei Lucia Hossu Longin (TVR București), unde relatează despre modul în care s-a documentat pentru scrierea „Memorialului durerii” și despre obstacolele pe care le-a înfruntat în ampla sa documentare.

„Lansarea acestei cărți nu ar fi fost posibilă dacă nu aș fi avut un colectiv de catedră cu care să organizez în fiecare an un Simpozion de Jurnalism pe diferite teme. Munca mea a fost practic doar aceea de a pregăti pentru tipar documentul.”, a menționat coordonatorul cărții, Prof. univ. dr. Ilie Rad.

Comunicările prezentate în volum sunt semnate de Patrel Berceanu, Dan Culcer, Nicolae Manolescu, Marta Petreu, Alex Ştefănescu, Matei Vişniec; de jurnaliştii Nicolae Melinescu, Andrei Păunescu, Cristian Tudor Popescu, Nestor Rateş, Adriana Săftoiu, Dona Tudor, Robert Turcescu; şi de cadre didactice de la diverse facultăţi din România: Ştefan Borbély, Ion Dur, Lucian Ionică, Viorel Nistor, Ilie Rad, Paul Schveiger, Michael Shafir, Constantin Trofin. Aceștia sunt specialiști în domeniul comunicării care au dorit să le împărtășească studenților la jurnalism din experiențele trăite pe parcursul documentării pentru diferite materiale publicate in volum.

Printre invitații prezenți la lansare s-au numărat profesorul Mircea Popa, specialist în istoria presei, profesorul Viorel Nistor, jurnalist de investigație, dar și Bogdan Hrib, directorul editurii Tritonic.

_________

Teodora Iancu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts