Credincioşii îşi iau rămas bun de la Mitropolitul Bartolomeu Anania (FOTO – Audio)

Eveniment Sport

Trupul Mitropolitul Clujului, ÎPS Bartolomeu Anania a fost depus în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, unde sute de credincioşi au venit încă de aseară să îi aducă un ultim omagiu. Prea Sfinţia Sa a decedat luni, în jurul orei 19.25, la Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca. Decesul a fost anunţat oficial de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului.

,,E o pierdere imensă pentru Mitropolia noastră, pentru Biserica Ortodoxă Română, pentru preoţii şi creştinii acestei ţări. Am pierdut un bun părinte, un mare părinte, dar socotim că în Cer am câştigat un rugător.” , a declarat Andrei Andreicuţ, Arhiepiscop de Alba Iulia (foto1).

Enoriaşii care au venit să îi aducă un ultim omagiu lui ÎPS Bartolomeu Anania sunt şi ei îndureraţi de pierderea Mitropolitului.

,,Am venit să îmi iau rămas bun de la un om de valoare. Să doarmă în pace, Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească.”

,,A murit un prelat foarte cunoscut, un intelectual şi un foarte bun român şi patriot. El a fost pentru noi toţi un model demn de urmat, iar pierderea lui ne aduce durere în suflete.”

În vârstă de 89 de ani, Bartolomeu Anania, pe numele de mirean Valeriu Anania a fost Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului din 2005 şi Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului timp de 18 ani.

ÎPS Bartolomeu Anania suferea de aproape trei ani de o afecţiune a inimii, care îi afecta oxigenarea organismului. Mitropolitul a fost internat şi la Viena, la clinica AKH, pentru a primi un tratament corespunzător, însă medicii austrieci au refuzat să îl opereze din cauza stării foarte grave de sănătate.

Înmormântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Bartolomeu va avea loc joi, 3 februarie 2011, la ora 12.00, în Catedrala Mitropolitană din Cluj, anunţă Patriarhia Română, iar trupul neînsufleţit va fi depus în cripta ierarhilor.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/02/Reportaj-IPS-Bartolomeu-Anania.mp3]

[imagebrowser id=124]

__________

Ana Giol

Foto: Oana Moisil

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts