Volumul Jurnalism românesc în exil şi diasporă lansat la Cluj

Cultură UBB Radio

Jurnalism românesc în exil şi diasporă  Volumul intitulat “Jurnalism românesc în exil şi diasporă”, coordonat de Prof. univ. dr. Ilie Rad, va fi lansat vineri în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, cu începere de la ora 10:00.

Data lansării a fost aleasă special pentru a marca actul unirii de la 24 ianuarie 1859. Volumul reunește 21 de studii dedicate fenomenului jurnalistic din exil şi diasporǎ, prezentate în cadrul Simpozionului naţional de jurnalism, organizat la Cluj-Napoca, în luna octombrie a anului trecut.

Lucrarea este cu atât mai valoroasă, cu cât, dupǎ Revoluţia din 1989, recuperarea valorilor exilului românesc a devenit o prioritate a culturii naţionale. Lucrările reunite în acest volum sunt realizate de cercetǎtori sau jurnalişti, care au analizat sau au intrat în contact cu presa din exil, atât la nivelul presei scrise, cât și la nivelul audiovizualului. Secţiunea cea mai amplǎ a cărții, este dedicatǎ unor publicaţii din exil, aflate în diverse colţuri ale lumii: Franţa, Italia, Ucraina, Argentina şi Mexic, Canada, Australia și Israel.

Printre personalitățile care vor lua cuvântul în cadrul acestui eveniment se numără: Prof. univ. dr. Marta Petreu de la Facultatea de Istorie şi Filosofie, Prof. univ. dr. Michael Shafir de la Facultatea de Studii Europene şi Bogdan Hrib, director al Editurii Tritonic.

Redacția UBB Radio

Foto: www.tritonic.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts