VM Zalău câștigă dramatic cu Arcada Galați și prelungește suspansul în lupta pentru titlul de campioană

Sport

Volei Municipal Zalău și CSM Arcada Galați s-au întâlnit în cel mai important meci al sezonului din Divizia A1 la volei masculin, zălăuanii reușind o victorie dramatică, 3-2 (25-19, 22-25, 18-25, 25-13, 17-15) și păstrează în continuare șanse la titlu, cu două etape înainte de final.

VM Zalău a început meciul în formula Mihalcea-Matei-Dall Bosco-Spînu-Bartha-Gradinarov și libero Kroiss, Arcada replicând prin sextetul Perez-Sanderson-Mihalaj-Raic-Borovnjak-Bissette și libero Cabrera.

În fața unei săli pline, băieții lui Andrej Kowal au început mai bine partida, deschizând setul inaugural cu 3-0, cu Ciprian Matei la post. Oaspeții au revenit la 5-4, după un atac reușit de Ivan Raic, acesta fiind și cel mai strâns moment al setului. Zălăuanii au punctat de patru ori consecutiv, pentru 9-4, dar și mai târziu de la 16-13 la 20-13, pentru a încheia setul cu 25-19.

Gălățenii au arătat de ce sunt principala candidată la titlul în acest moment în următoarele două seturi, pe care le-au adjudecat fără mari probleme, la 22 și 18, cu Ivan Raic, Milos Terzic și Julian Bissette în mare formă.

Zalăul s-a trezit pentru al patrulea set, jucătorii fiind conștienți că în cazul unei înfrângeri titlul va merge la Galați. Amfitrionii au dominat într-o manieră clară acest act, reușind să ducă meciul în decisiv.

Cele două combatante au mers cap la cap până la 5-5, moment în care Arcada a reușit prima desprindere, 8-5, diferența de trei puncte repetându-se și la 12-9. Acesta avea să fie scorul care schimba soarta partidei, Kowal cerând time-out. Sălăjenii au revenit mai motivați, și cu ajutorul publicului au egalat la 12, iar apoi la 14, în cele din urmă impunându-se cu 17-15, după un atac nereușit al sârbului Raic.

Ciprian Matei a fost cel mai bun jucător al partidei, cu 24 de puncte reușite, urmat de Miroslav Gradinarov (14) și Răzvan Mihalcea (11) din tabăra gazdelor, de la gălățeni remarcându-se Ivan Raic cu 23 de puncte, alături de Milos Terzic (14) și Ivan Mihalaj (8).

Prin victoria în cinci seturi, VM Zalău se apropie la două puncte de Arcada, care va juca un alt derby la mijlocul săptămânii viitoare, pe teren propriu cu SCM U Craiova. Zalăul se va deplasa la Dobroești pentru duelul cu CSM București, în vreme ce ultimul meci al sezonului îl va susține acasă, în compania lui Dinamo. De cealaltă parte, Galațiul are șansa să câștige titlul în deplasare, la Steaua, în ultima etapă a sezonului.

– Material realizat de Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts